Waterview Reserve Playground Waterview Reserve Playground Waterview Reserve Playground Waterview Reserve Playground Waterview Reserve Playground Waterview Reserve Playground Waterview Reserve Playground

Waterview Reserve Playground

Creating play spaces that bring communities together.

The requirement for this playground was born out of the consenting process for the Waterview Connection Project. Those consent conditions explicitly required a replacement playground in Waterview Reserve both to replace the old one (previously located in the existing reserve) and as mitigation to the local community for the motorway project. A design brief was established with Auckland Council based on the consent conditions. The Albert Eden Local Board provided additional funding to broaden the brief to include waterplay features, barbeques and shade shelter. A concept design was developed following a series of interactive consultation and design workshops with children from Waterview Primary School. The consultation went on to win the NZPI’s best practice award in April 2016.

Since opening, the playground has proven to be extremely popular, very busy, and has received positive feedback in social media and the industry sector.

The popularity has led to the requirement for a series of traffic signs erected around the Waterview Connection project directing visitors around the construction site which is still active.

Our role

Boffa Miskell (as part of the Well Connected Alliance) alongside the consenting team, provided input into consultation sessions involving local community representatives, Transport Agency, AC, and Waterview Primary School. Then undertook the detailed design and tender documentation, assisted with the tender process and construction phase design support.

The facts

ClientThe Well Connnected Alliance
Project teamCaroline Patton
Peter Whiting
Project date2012 to 2015
AwardsNew Zealand Planning Institute Best Practice Award for Consultation and Participation Strategies and Processes, NZPI Annual Awards 2016